Eveniment

Elena Udrea a descoperit apa calda de sub Bucuresti

12.01.2009, 18:57 30

Ministrul turismului Elena Udrea isi propune ca prioritate promovarea turismului balnear din Romania si spune ca Bucurestiul poate fi transformat intr-o destinatie de turism cu profil balnear.

"Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum", a declarat ieri Udrea. Ea a adaugat ca izvorul de apa termala se intinde, din informatiile ei, pana spre Snagov si Balotesti. Existenta lacurilor termale este cunoscuta de mult timp, inainte de 1989 orasul Otopeni fiind incalzit cu astfel de ape extrase de compania Foradex.
"Am vorbit cu reprezentantii Consiliului Judetean Ilfov sa faca un studiu in acest sens. Incercam sa exploatam aceasta resursa si sa facem din Bucuresti chiar o destinatie de turism balnear. El va ramane in continuare si o destinatie pentru turismul de afaceri", a spus ea. Ministrul a mai spus ca sectorul balnear va fi ajutat in primul rand prin promovarea la nivel international si national, dar si prin consultanta in vederea accesarii de fonduri pentru modernizare.
"Imi doresc ca turismul balnear sa nu se mai adreseze doar pensionarilor si celor cu probleme de sanatate. In viitor, speram sa facem si turism de wellness (n.r. - infrumusetare si tratament)", a adaugat Udrea. Ea a afirmat ca isi propune ca turismul balnear sa fie suficient de bine promovat in strainatate, ca in anii '70, cand statiunile romanesti erau pline cu turisti straini.
Udrea s-a declarat insa nemultumita de starea statiunilor balneare si de calitatea serviciilor. "Nu exista o statiune care sa poata primi in intregime turisti straini. Degeaba ai un hotel de patru stele intr-o statiune daca restul arata ca dupa bombardament", a precizat ministrul.
Udrea intentioneaza sa promoveze proiectul de lege referitor la acordarea de tichete de vacanta, daca o astfel de masura va fi aprobata de Ministerul de Finante.
"Exista ideea unui proiect de lege referitor la tichetele de vacanta. Asa cum mi-a fost prezentat, fara a avea un punct de vedere de la Ministerul Finantelor, mi se pare util. Ar ajuta turismul romanesc", a afirmat Udrea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO