Eveniment

Economia americană ia avânt: Creşterea economică a SUA a fost revizuită în creştere la 5,2% în trimestrul al treilea

Economia americană ia avânt: Creşterea economică a...

Autor: Ştefan Stan

29.11.2023, 19:01 1931

Economia americană a înregistrat în trimestrul al treilea o expansiune mai mare decât cea raportată anterior, ceea ce a alimentat dezbaterile cu privire la cât timp vor rămâne ratele dobânzilor la un nivel ridicat şi dacă este posibil ca acestea să fie majorate în continuare de către Rezerva Federală.

Departamentul de comerţ a declarat miercuri că estimează acum că produsul intern brut a crescut cu un ritm anualizat de 5,2% în al treilea trimestru, faţă de estimarea iniţială de 4,9%.

Investiţiile fixe nerezidenţiale şi cheltuielile guvernamentale de stat şi locale au fost mai puternice decât se aşteptau, dar creşterea cheltuielilor de consum a scăzut la 3,6% de la 4% în estimarea anticipată.

Preţurile au crescut, de asemenea, puţin mai puţin decât se aşteptau pe parcursul trimestrului. O măsură a inflaţiei "de bază" a fost revizuită în scădere la o creştere anuală de 2,3% de la 2,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO