Eveniment

DNA a reţinut alţi 15 poliţişti de frontieră şi vameşi de la PTF Naidăş

DNA a reţinut alţi 15 poliţişti de frontieră şi vameşi de la PTF Naidăş

Autor: Mediafax

09.02.2011, 16:03 82

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, miercuri, alţi15 inculpaţi, între care ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră,lucrători vamali care şi-au desfăşurat activitatea în cadrulPunctului de Trecere a Frontierei (PTF) Naidăş, judeţulCaraş-Severin.

DNA l-a reţinut pe ofiţerul de poliţie de frontieră, Ion IonuţSoare, pentru luare de mită, în formă continuată şi aderare la ungrup infracţional organizat, precum şi 12 agenţi de poliţie defrontieră - Gheorghe Norbert Babeţi, Claudiu Bojidar barbuli, SorinŞtefan Cohuţ, Valentin Gheorghe Moţ, Ion Flavius Nistoran, SorinMarian Pantea, Crsitian Borceanu, Mihai Cristinel Topolniceanu,Cătălin Ciprian Pruteanu, Daniel Dumitraşcu, Simion Dragotă şi ionFlavius Novanc -, pentru luare de mită, în formă continuată şiaderare la un grup infracţional organizat.

Toate firele duc la Blaga: eli-a numit pe şefii de la frontiră şi vamă. Cine sunt şefii vămilorşi frontierelor

De asemenea, au fost reţinuţi doi lucrători vamali - AurelianDan Coman şi Adreian Dan Enache - pentru luare de mită, în formăcontinuată şi aderare la un grup infracţional organizat.

Celor 15 de inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile înconformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.La data de 9 februarie 2011, procurorii anticorupţie au dispusreţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, la aceeaşi datăurmând să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere dearestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeridin cadrul MAI-Direcţia Generală Anticorupţie, InspectoratulGeneral al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Poliţieide Române, Jandarmeria Română.
În dosar au mai fost reţinuţi anterior alţi 15 vameşi şi poliţiştide la Naidăş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO