Eveniment

Director CNAIR: Nu e treaba directorului CNAIR sau a ministrului să ştie de o groapă

Director CNAIR: Nu e treaba directorului CNAIR sau a...

Autor: Dana Stanila

09.05.2017, 00:00 275

Directorul CNAIR a fost chestionat cu privire la planul pe care compania îl are cu Drumul Naţional 2, care nu a mai fost renovat de foarte mult timp şi care este, totodată, un sector de drum pe care se înregistrează multe accident rutiere.

”Avem în vedere măsuri de siguranţă, inclusiv intensificarea controalelor cu Poliţia Rutieră, în ceea ce înseamnă adaptarea vitezei la trafic şi, de asemenea, măsuri compensatorii fie că vorbim de varianta de ocolire în zona Râmnicu Sărat, unde deja am trimis echipe de lucru în teren, să identificăm dacă studiul de fezabilitate anterior mai este valabil, astfel încât să-l punem în aplicare rapid”, a declarat directorul general al CNAIR Ştefan Ioniţă.

Şeful CNAIR a arătat cu degetul spre directorii regionalelor.

”O atenţie deosebită am solicitat directorilor regionali, cărora le-am dat autonomie locală, astfel îmcât ei să aibă independenţă, să nu mai invoce tot timpul că sunt blocaje la nivel central. (...) Există, la momentul acesta, deja o descentralizare a CNAIR. Nu cred că este treaba directorului general sau a ministrului să ştie de o groapă că e existentă undeva”, a mai spus Ioniţă.

Ideea a fost întărită şi de ministrul Transporturilor, care a mai spus că a avut discuţii cu directorii regionalelor şi le-a trasat acestora sarcinile care le revin, dar şi faptul că în situaţia în care nu le respectă, ”vor pleca acasă”.

”Am avut, în cursul săptămânii trecute, o întâlnire şi cu DRDP-urile şi le-am adus la cunoştinţă următorul lucru: atributul lor nu este numai acela legat de deszăpezire şi să plombeze o groapă sau două. Atributul lor este să monitorizeze şi proiectele pe care le au în desfăşurare pe raza judeţelor pe care le coordonează şi dacă nu vor scoate aceste proiecte în termen, aşa cum ne-am asumat noi la Ministerul Transporturilor să scoatem proiectele cu termene, vor pleca acasă. Nu mai tolerăm niciun fel de indolenţă”, a declarat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO