Eveniment

Criza din Ucraina: Întâlnirea lui Serghei Lavorv cu Dmytro Kuleb a luat startul

Criza din Ucraina: Întâlnirea lui Serghei Lavorv cu...

Autor: Dorin Oancea

10.03.2022, 11:00 53

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, se întâlneşte în această dimineaţă în Antalya, Turcia, cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. „Întâlnirea a început”, a declarat purtătorul de cuvântt al ministerului rus Maria Zakharova, conform Reuters.

Este cea mai recentă rundă de negocieri dintre cele două state şi are loc la cel mai înalt nivel de la începutul conflictului.

Se speră că în timpul discuţiilor, care au fost iniţiate de ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, să se poată ajunge la o încetare a focului.

Serghei Lavrov a ajuns în Turcia miercuri seară, iar ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, după câteva ore, în cursul nopţii.

Serghei Lavrov şi Dmytro Kuleba se întâlnesc în oraşul Antalya, la invitaţia lui Mevlut Cavusoglu.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a insistat de mult timp să organizeze contacte diplomatice între Rusia şi Ucraina. Serghei Lavrov şi Dmytro Kuleba vor participa la Forumul Diplomatic din Antalya, iar Administraţia Turciei a profitat de această oportunitate pentru organizarea unei întâlniri în sensul opririi conflictului militar din Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO