Eveniment

Companiile reevaluează modul de lucru, organizarea spaţiilor de birouri şi beneficiile extrasalariale pentru a atrage şi reţine talentele: cine nu se adaptează nu supravieţuieşte

Oana Popescu, managing director al companiei Humangest România

Oana Popescu, managing director al companiei Humangest România

Autor: Ramona Cornea

04.11.2023, 10:50 1326

♦ „Am devenit mai agili, dar mai tranzacţionali, mai digitalizaţi, dar mai impersonali, mai eficienţi“ ♦ „Companiile care se adaptează rapid la noile cerinţe ale angajaţilor şi care oferă un mediu de lucru atractiv vor avea un avantaj competitiv în ceea ce priveşte retenţia talentelor“ ♦ „S-a ajuns cumva la o conştientizare a nevoii de a fi în echilibru şi acasă, nu doar de a marşa pe viaţa profesională“ ♦ „Companiile care au fost consecvente din punctul de vedere al pachetului de beneficii din ultimii doi ani au acum mai mult spaţiu de manevră în relaţia cu angajaţii“.

Relaţia dintre companii şi angajaţi s-a transformat în ultimii ani pe fondul pandemiei, al războiului şi al contextului economic care a venit după aceea. Această transformare se vede în modul de lucru, în birouri şi în pachetele salariale pe care le primesc angajaţii, printre altele. Astfel, companiile au reevaluat modul de lucru, organizarea spaţiilor de birouri şi beneficiile extrasalariale pentru a atrage şi reţine talentele, iar cine nu se adaptează nu supravieţuieşte, cred reprezentanţii companiilor de recrutare.

„Strategiile companiilor legate de modul de lucru, spaţiile de birouri şi beneficii joacă, fără îndoială, un rol crucial în atragerea şi păstrarea angajaţilor, iar companiile care se adaptează rapid la noile cerinţe ale angajaţilor şi care oferă un mediu de lucru atractiv vor avea un avantaj competitiv în ceea ce priveşte retenţia talentelor. În cele din urmă, succesul organizaţiilor va depinde de flexibilitatea şi capacitatea lor de a oferi un echilibru între viaţa profesională şi cea personală, precum şi de a crea un mediu propice pentru creşterea profesională şi dezvoltare“, susţine Oana Popescu, managing director al companiei Humangest România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO