Business Internaţional

Business MAGAZIN. Investitorii intră în panică: Piaţa de birouri din cea mai mare economie a lumii s-ar putea prăbuşi. În spatele ei stă o datorie de 1,5 trilioane de dolari

Business MAGAZIN. Investitorii intră în panică: Piaţa...

Autor: Iulian Tenchiu

02.10.2023, 11:23 1330

Preţurile birourilor din SUA vor suferi o prăbuşire, iar piaţa imobiliară comercială se va confrunta cu cel puţin încă nouă luni de scăderi, potrivit ultimului sondaj Markets Live Pulse realizat de Bloomberg.

Aproximativ două treimi dintre cei 919 respondenţi intervievaţi de Bloomberg consideră că piaţa de birouri din SUA îşi va reveni abia după o prăbuşire severă. O majoritate şi mai mare spune că preţurile imobilelor comerciale din SUA nu vor atinge minimul până în a doua jumătate a anului 2024 sau mai târziu.

Piaţa de office din SUA  a acumulat o datorie de 1,500 de miliarde de dolari care, potrivit Morgan Stanley, este scadentă înainte de sfârşitul anului 2025. Refinanţarea nu va fi uşoară, în special pentru cele aproximativ 25% din proprietăţile comerciale care reprezintă clădiri de birouri. Un indice Green Street al preţurilor proprietăţilor comerciale a scăzut deja cu 16% de la vârful atins în martie 2022.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO