Eveniment

Companiile din vestul ţării vor putea aplica pentru fonduri europene în valoare de 278 mil. euro pentru proiecte de digitalizare, cercetare-inovare, competitivitate şi competenţe

Companiile din vestul ţării vor putea aplica pentru...

Autor: Ramona Cornea

29.09.2022, 08:30 394

♦ În total, regiunea de vest a ţării are la dispoziţie finanţare în valoare de 1,1 mld. euro ♦ Pentru prima dată, regiunile vor accesa direct fondurile europene ♦ Judeţe precum Hunedoara şi Caraş-Severin au un punctaj mai mare în obţinerea de fonduri europene ♦ Sorin Maxim, ADR Vest: „Este o nevoie enormă de a aplica măsurile mai jos, la nivel regional şi de a înţelege mai bine ce se întâmplă acolo, care sunt problemele.”

Regiunea de vest a ţării pri­meş­te fonduri europene de 1,1 mld. euro în exerciţiul finan­ciar următor, respectiv cel din perioada 2021 – 2027, dintre care 278 mil. euro vor merge către mediul privat.

Finanţarea pentru mediul privat din această regiune se va împărţi în patru categorii: cercetare – dezvoltare – inovare, cu o alocare de 52 mil. euro, digitalizare, cu 15 mil. euro, competitivitate, cu o alocare de 150 mil. euro şi competenţe, cu 8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO