Eveniment

Comisar de la Garda Financiară, mită de 1.000 de euro

Comisar de la Garda Financiară, mită de 1.000 de euro

Foto Shutterstock

Autor: Mediafax

02.08.2012, 00:00 682

Un comisar superior de la Garda Financiară Vâlcea, care are şi funcţie de conducere, a fost deferit justiţiei de DNA după ce a primit 1.000 de euro de la un denunţător, pentru a proteja firmele administrate de acesta, cu ocazia controalelor efectuate de inculpat ori de alţi comisari, informează DNA.

Procurorii anticorupţie de la Oradea l-au deferit justiţiei pe Ilie Grecu, în prezent comisar superior în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Vâlcea, pe care îl acuză de luare de mită în formă continuată, potrivit sursei citate. În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii arată că, în perioada decembrie 2009 - ianuarie 2010, Grecu, în calitatea sa de comisar şef divizie în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Vâlcea (funcţie de conducere) a primit de două ori, de la un denunţător, suma totală de o mie de euro, pentru a proteja firmele administrate de acesta, cu ocazia controalelor efectuate de inculpat ori de alţi comisari din cadrul Gărzii Financiare Vâlcea aflaţi în subordinea directă a acestuia.

Concret, notează procurorii, în schimbul banilor, comisarul Grecu s-a angajat ca, la firmele administrate de denunţător, să nu efectueze controale amănunţite care ar fi putut scoate la iveală activităţile de evaziune fiscală desfăşurate prin intermediul acestor societăţi şi pentru a nu lua alte măsuri legale faţă de firmele controlate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO