Eveniment

Cod portocaliu de vânt în trei judeţe şi cod galben în alte 16

Cod portocaliu de vânt în trei judeţe şi cod galben...

Autor: Departamentul Corespondenţ

11.03.2019, 10:57 468

Meteorologii au instituit cod portocaliu de vânt în judeţul Botoşani şi în câteva localităţi din judeţele Iaşi şi Buzău, viteza vântului urmând să ajungă la rafală şi la 140 de kilometri pe oră. Alte 16 judeţe sunt sub cod galben de vânt.

Potrivit unei avertizări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, judeţul Botoşani şi în câteva localităţi din judeţele Iaşi sunt sub cod portocaliu de vânt luni, până la ora 14.00, respectiv câteva licalităţi din judeţul Buzău până la ora 13.00.

În localităţile Lopătari, Vintilă Vodă, Scorţoasa, Mânzăleşti, Bisoca, Săruleşti şi Chiliile din judeţul Buzău viteza vântului va ajunge la rafală la 140 de kilometri pe oră, în timp ce în Botoşani şi Iaşi la 100 de kilometri pe oră.

De asemenea, judeţele Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamţ şi Galaţi sunt sub avertizare cod galben de vânt până la ora 16.00, cu vânt care bate cu 70 de kilometri pe oră.

Zona joasă a judeţelor Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Braşov, Alba, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Cluj este sub avertizare cod galben de vânt până la ora 12.00, cu viteze ale vântului care ajung la rafală la 70 - 80 de kilometri pe oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO