Eveniment

Circulaţia a fost reluată în piaţa Tahrir din Cairo, după ce majoritatea manifestanţilor au plecat - VIDEO

Circulaţia a fost reluată în piaţa Tahrir din Cairo, după ce majoritatea manifestanţilor au plecat

Autor: Mediafax

13.02.2011, 11:16 19

Circulaţia a fost reluată duminică dimineaţă în piaţa Tahrir dinCairo, epicentrul protestelor care au dus la înlăturarea de laputere a preşedintelui Hosni Mubarak, însă câteva sute demanifestanţi rămân în continuare acolo. Circulaţia a fost reluatăîn piaţă, cu excepţia unei părţi în care câteva sute demanifestanţi erau în continuare prezenţi.

Manifestaţiile care s-au desfăşurat timp de 18 zile în aceastăpiaţă au paralizat centrul capitalei egiptene.

Majoritatea protestatarilor au părăsit locul după demisia luiMubarak vineri, dar mai multe persoane dormeau în continuare pepământ, acoperite cu pături, sau în corturi instalate în piaţă.

Tancurile armatei, postate de la începutul manifestaţiilor laintrările în piaţă, erau în continuare prezente, dar nu blocauaccesul.

O serie de confruntări scurte au avut loc între militari şicâteva zeci de protestatari care refuzau să părăsească piaţa.

Operaţiunile de curăţare a pieţei, începute sâmbătă, continuau.Soldaţii demontau corturile, aruncau prelatele de plastic şi altemateriale, ajutaţi de civili care strângeau păturile şi măturausolul.

"Toate visele mele au devenit realitate", afirmă Nour Kersha,care şi-a petrecut noaptea în piaţa Tahrir. "Mubarak a plecat, vomcontinua curăţarea pieţei până va rămâne curată", adaugă aceststudent de 24 de ani. Citiţi mai mult despre manifestările din piaţa Tahrir pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO