Eveniment

Cine opreşte microbuzele morţii care în 35 de accidente din acest an au ucis 20 de oameni şi au rănit alţi 200? Ce spun Transporturile: Întrebaţi la Autoritatea Rutieră

Cine opreşte microbuzele morţii care în 35 de...
05.09.2016, 00:04 800

Optsprezece persoane au fost rănite ieri după ce un microbuz s-a răsturnat în locali­tatea Schela, judeţul Galaţi, accidentul făcând însă parte dintr-un lung şir nefast de eveni­mente similare care produc anual pe şoselele României zeci de morţi şi sute de răniţi.

Transportul public în România a devenit un coşmar. Pe măsură ce transportul feroviar se degradează, transportul public auto realizat cu microbuze sau autobuze private, cele mai multe uzate, conduse de şoferi care trebuie „să-şi facă norma“, fac ravagii pe şosele.

Ministerul Transporturilor indică prin consilierul ministrului Raluca Raşca Manciu drept sursă de informare pentru acest aspect Autoritatea Rutieră Română (aflată în subordinea ministerului), care dă auto­rizaţiile. Duminică ARR nu răspunde însă la telefon.

Cum este însă posibil ca în România cel puţin o dată pe săptămână un microbuz să fie implicat într-un accident? Şi cum de nu sesizează nimeni aceste lucruri? De la începutul anului şi până ieri, în accidente au fost implicate 35 de mi­crobuze (între care trei şcolare şi unul militar, restul de transport public) – acci­dente în care au murit 20 de persoane şi alte peste 200 au fost rănite. Adică un accident pe săptămână - aşa reiese con­sultând arhiva Mediafax referitoare la accidentele în care au fost implicate microbuze pentru transport de persoane.

 

Cele mai grave zece accidente în 2016 cu microbuze din cele 35

 

♦ 24 august, Vâlcea: Un autobuz şi un microbuz se ciocnesc. Doi morţi

♦ 7 august, Hunedoara: un microbuz este implicat într-un incident: 20 de răniţi

♦ 31 mai, Suceava. Un microbuz se răstoarnă: 10 răniţi

♦ 28 aprilie. Bistriţa: o maşină loveşte un microbuz: 2 morţi

♦ 16 aprilie, Bucureşti. Un autotren loveşte, pe şoseaua de centură, un microbuz: un mort, trei răniţi

♦ 4 aprilie, Suceava. Un microbuz se răstoarnă: 6 răniţi

♦ 31 martie, Argeş. Un microbuz loveşte trei maşini staţionate: 7 răniţi

♦ 6 martie, Braşov. Două maşini şi un microbuz intră în coliziune: 8 răniţi

♦ 5 februarie, Ploieşti. Un autobuz de transport se răstoarnă: cinci morţi, 28 de răniţi

♦ 10 ianuarie, Brăila. Un microbuz de transport persoane pătrunde pe un refugiu de tramvai: un mort, trei răniţi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO