Eveniment

Cinci consortii se bat pentru construirea stadionului „Ion Moina" din Cluj, o afacere de 45 mil. euro

15.06.2009, 18:12 50

Cinci consortii reprezentand firme romanesti si straine au depus oferte la licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj pentru construirea noului stadion „Ion Moina" din Cluj-Napoca, castigatorul urmand sa fie cunoscut in termen de doua saptamani.

Potrivit reprezentantilor CJ Cluj, caietul de sarcini a fost cumparat de 96 de firme, dintre care o parte s-au constituit in consortii si au depus oferte. Astfel, din primul consortiu fac parte ACI SA Cluj, care s-a asociat cu Con-A Sibiu, Transilvania Constructii, Dico si Tiganas, Grup 4 Instalatii, Bogart Construct SRL, DAS Engineering Grup SRL si Universitatea Tehnica Cluj-Napoca. Acest consortiu a oferit suma de 115 mil. lei (28,5 mil. euro), fara TVA, pentru realizarea lucrarii in termen de 24 de luni.
Cel de-al doilea consortiu, creat in jurul firmei spaniole OHL (Obrascon Huarte Lain) SA Madrid, reuneste firmele ASA Cons Romania, Napoca Constructii, Hidroconstructia SA Bucuresti, Modern Bau, Panpetrol Com, TCI Contractor General si Tiab. Reprezentantii acestui consortiu au depus o oferta de 141 mil. lei (35 mil. euro) pentru construirea stadionului in 24 de luni.
Cea mai mare oferta a fost depusa de cel de-al treilea consortiu, format din Astaldi SpA, Italia, alaturi de Max Bogl si Bog’Art, care a ofertat suma de 207 mil. lei (52 mil. euro), tot cu 24 de luni termen de realizare a stadionului. Astaldi si Max Bogl construiesc in prezent si stadionul Lia Manoliu din Capitala.
Penultimul consortiu este format din MBS Grup, Arcadia Engineering si Conarg Construct Pitesti, care a oferit 164 mil. lei (41 mil. euro). Termenul de realizare a constructiei este tot 24 de luni.
Ultimul consortiu este compus din Concefa Sibiu, West Group Arhitecture SRL Bucuresti si Inter Sport Cluj-Napoca, care a avansat suma de 129 de milioane de lei (32 mil. euro), termenul de realizare fiind, de asemenea, 24 de luni.
Valoarea estimativa a investitiei comunicate de CJ Cluj este de 45,3 milioane de euro, adica 190 mil. lei.
In ansamblul stadionului vor mai fi cuprinse spatii pentru cluburile sportive - atletism, scrima, ciclism, box, haltere, lupte, tenis de masa, spatii de antrenament acoperite, un muzeu al sportului, cabinete medicale, restaurante si spatii comerciale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO