Eveniment

Cinci ani de detenţie pentru o evaziune fiscală de 1,7 mil. euro

Autor: Mediafax

04.05.2011, 23:31 115

Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat la cinci ani de detenţiepe reprezentantul unei firme ploieştene pentru o evaziune fiscalăde 1,7 milioane de euro, condamnatul mai având un rest de pedeapsăneexecutată, astfel că va ispăşi opt ani de închisoare.

Stanciu Dorian, în calitate de reprezentant desemnat prinprocură notarială al SC INWA SRL Ploieşti, în perioada iulie 2005 -18 august 2006 şi, ulterior, până în cursul lunii februarie 2007(în această din ultimă perioadă fără a mai fi împuternicit), acomercializat produse petroliere (motorină Euro III, uleiuriminerale neaccizabile, benzină fără plumb) folosind documentejustificative nereale, nu a condus evidenţa contabilă a societăţiişi a cesionat fictiv părţile sociale ale firmei către o persoanănecunoscută.

În această modalitate, inculpatul s-a sustras de la plataobligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat de stat (accize,TVA, impozit pe profit) în sumă totală de 5.900.492,46 lei(echivalentul a aproximativ 1,7 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO