Caută doar în titlu
Eveniment

Cel mai bun indicator al inflaţiei. Covrigul, cea mai accesibilă gustare a românului, s-a scumpit cu 50% în unele simigerii din Bucureşti

„Preţul grâului e cu 30% mai mare. Energia electrică, combustibilul, gazul, toate s-au scumpit. Aceste scumpiri se duc în preţul final.“

O parte din simigeriile din Bucureşti au scumpit covrigul cu 50% în ultimele luni, de la 1 leu la 1,5 lei bucata, potrivit datelor din teren. Specialiştii din industria panificaţiei pun scumpirea covrigului pe seama creşterii costurilor de producţie, de la grâu la combustil, în timp ce consumatorii susţin că proprietarii de covrigării profită de traficul intens din zonele cheie ale Bucureştiului.

„Preţul grâului e cu 30% mai mare faţă de momentul recoltării. Energia electrică, combustibilul, gazul, toate s-au scumpit de la începutul anului. Evident că aceste scumpiri se duc în preţul final, nu numai în industria panificaţiei, ci şi în alte sectoare“, a spus Aurel Popescu, preşedintele Rompan, o asociaţie care reuneşte producătorii din industria panificaţiei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.