Eveniment

Câştigătorii din acest an de la Wimbledon vor primi câte 2,5 milioane euro

Câştigătorii din acest an de la Wimbledon vor primi...

Autor: Robert Zaharia

26.04.2016, 15:03 63

Potrivit site-ului wimbledon.com, conducerea All England Club a anunţat că va mări premiile la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Astfel, la ediţia din acest an, jucătorii vor împărţi un premiu total în valoare de 36 de milioane de euro, cu 5% mai mult decât în 2015.

Câştigătorii din probele de simplu masculin şi feminin vor încasa câte 2,5 milioane euro, cu 6,4% mai mult decât la ediţia de anul trecut. Totodată, se vor mări şi premiile pentru turneul de tenis rezervat persoanelor cu dizabilităţi.

Organizatorii vor mări şi capacitatea tribunelor de pe terenul numarul 1 cu încă 900 de locuri, iar în acest proiect este inclusă şi montarea unui acoperiş retractabil.

Cel mai mare turneu pe iarbă al sezonului, Wimbledon, se va desfăşura în perioada 27 iunie-10 iulie. În 2015, campioni au fost Novak Djokovic şi Serena Williams.

În concursul de dublu masculin, marele trofeu a fost câştigat de perechea Horia Tecău (România)-Jean-Julien Rojer (Olanda).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO