Eveniment

Carpat Beton face o statie de betoane la Suceava

23.09.2005, 18:59 269

Compania Carpat Beton, divizia de betoane a grupului german HeidelbergCement in Romania, a anuntat recent deschiderea unei noi statii de betoane la Suceava "in vederea consolidarii pozitiei sale pe piata de constructii din zona de nord-est", afirma reprezentantii companiei.

Reteaua de statii de betoane operata de catre grupul german din industria materialelor de constructii mai are in componenta alte zece statii - la Bucuresti (3), Timisoara, Ploiesti, Iasi, Brasov, Pitesti, Bacau si Oradea.

In luna august, compania a inaugurat statia de betoane de la Oradea, cu o capacitate de 70 de metri cubi pe ora, investitia ridicandu-se la 1,5 milioane de euro.

Noul punct de lucru de la Suceava este specializat in producerea de betoane aditivate, sape si mortare, avand o capacitate nominala de productie de 50 mc/ora. Intregul proces de productie este asistat de calculator. Statia este dotata cu tehnologie care permite reducerea la zero a emisiilor de praf si a zgomotului, si dispune de instalatii de incalzire pentru apa si agregate care permit continuarea activitatii si pe timpul iernii.

Grupul german HeidelbergCement a intrat pe piata romaneasca in 1998 si este unul dintre cei mai mari investitori germani.

Compania opereaza trei fabrici de ciment la Deva, Bicaz si Fieni, avand o cota de piata de pana la 40%, conform ultimelor sale estimari. Germanii au operatiuni si pe pietele de betoane si agregate.

Piata cimentului, estimata la aproximativ 300 de milioane de euro pe an, este impartita de trei jucatori de talie mondiala - Lafarge (Franta), HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).

Anul trecut, Carpatcement Holding, filiala locala, a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 159 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO