Eveniment

Bursă. Dan Niculaie Faranga, directorul financiar al Nuclearelectrica, a renuţat la poziţie la mai puţin de un an după ce a fost numit în funcţie. El mai avea încă 3 ani de mandat

Bursă. Dan Niculaie Faranga, directorul financiar al...

Autor: Ştefan Stan

29.03.2024, 22:19 2911

Nuclearelectrica a anunţat că Dan Niculaie Faranga, Directorul Financiar, a renunţat la din poziţia sa din cadrul companiei. 

”SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii ca, in data de 29.03.2024, Consiliul de Administratie al SNN a luat act de decizia domnului Dan Niculaie Faranga de a renunta la mandatul sau de Director Financiar, in baza notificarii domnului Dan Niculaie Faranga din data de 28.03.2024”. 

Dan Niculaie Faranga a fost numit în funcţie în mai 2023 şi avea un mandat de 4 ani, care ar fi urmat să fie finalizat abia în 2027. 

Numirea lui Dan Niculaie Faranga în funcţia de director financiar s-a realizat ca urmare a derulării procedurii de selecţie asistată de un expert independent.

Acesta este licenţiat al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice, al unui curs post-universitar în management bancar şi bursier şi a absolvit Programul Canadian M.B.A. organizat de University of Ottawa, École des Hautes Études Commerciales Montreal şi Academia de Studii Economice cu specializarea în Finanţe.

Dan Niculaie-Faranga are o experienţă de peste 20 de ani în poziţii de management în domeniul financiar, în industrii precum servicii financiare, dezvoltări imobilare, consultanţă, fuziuni şi achiziţii, precum şi în domeniul energetic.

În ultimii nouă ani a contribuit la structurarea şi derularea unor finanţări complexe pentru proiectele de investiţii, fuziuni şi achiziţii ale Transgaz şi a administrat activitatea subsidiarelor Transgaz din Republica Moldova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO