Eveniment

Briefingul zilei de 9 ianuarie 2024

Daniel Fenechiu: Alegerile înseamnă nişte cheltuieli destul de importante şi chiar dacă ştim foarte bine că democraţia costă, ne gândim că ideea de a face cel puţin o comasare este în interesul românilor, este în interesul bugetului şi este în interesul copiilor care merg la şcoală, cărora dacă facem o singură comasare, le salvăm 10-12 zile de şcoală.

Daniel Fenechiu: Alegerile înseamnă nişte cheltuieli destul de importante şi chiar dacă ştim foarte bine că democraţia costă, ne gândim că ideea de a face cel puţin o comasare este în interesul românilor, este în interesul bugetului şi este în interesul copiilor care merg la şcoală, cărora dacă facem o singură comasare, le salvăm 10-12 zile de şcoală.

Autor: Răzvan Botea

10.01.2024, 00:05 261

Senator PNL: PNL vrea comasarea alegerilor, ar însemna economie pentru buget

PNL ar vrea ca măcar două serii de alageri electorale din anul viitor să fie comasate, a afirmat un senator PNL. În 2024 sunt toate cel patru rânduri de alegeri electorale: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale. „Alegerile înseamnă nişte cheltuieli destul de importante şi chiar dacă ştim foarte bine că democraţia costă, ne gândim că ideea de a face cel puţin o comasare este în interesul românilor, este în interesul bugetului şi este în interesul copiilor care merg la şcoală, cărora dacă facem o singură comasare, le salvăm 10-12 zile de şcoală“, a spus senatorul Daniel Fenechiu la RFI. 

 

» Fosile de dinozaur unice în lume descoperite de o echipă de cercetători de la Universitatea din Bucureşti

Fosile de dinozauri unice în lume, cu o vârstă de aproximativ 70 de milioane de ani, au fost descoperite pe teritoriul geoparcului internaţional UNESCO Ţara Haţegului, administrat de Universitatea din Bucureşti, au anunţat, marţi, reprezentanţii instituţiei. Descoperirea a venit ca urmare a cercetărilor efectuate în ultimii ani de către o echipă formată din cercetători de la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii din Bucureşti şi de la Departamentul de Paleontologie al Universităţii „Eötvös Loránd University Tudományegyetem din Budapesta.

 

» Ministerul Digitalizării: finanţare de 53 mil. lei pentru cel puţin 70 de proiecte

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lansat competiţia pentru instrumentul de finanţare „Proiect experimental demonstrativ“, cu un buget de 53 de milioane de lei. Se vor finanţa cel puţin 70 de proiecte, anunţă ministerul, conform Mediafax. „Competiţia pe care o promovăm acum reprezintă un agregator al inovaţiei, curajului şi determinării. Vom da un suflu nou cercetării româneşti prin cel puţin 70 de proiecte, cu o finanţare de 750.000 de lei fiecare“, a declarat ministrul cercetării, Bogdan Ivan.

 

» Ministerul Energiei: Zeci de mii de bucureşteni din sectoarele 1 şi 2 ar putea rămâne în frig

Din cauza unei avarii majore semnalate la Magistrala Griviţa, zeci de mii de bucureşteni din sectoarele 1 şi 2 ar putea rămâne în frig, se arată pe site-ul Ministerului Energiei, potrivit Mediafax. „La nivelul Bucureştiului ne-a fost semnalată o avarie majoră la Magistrala Griviţa, avarie care va afecta atât locuitorii sectorului 1, cât şi o parte a locuitorilor Sectorului 2. Mai mult, am fost nevoiţi să oprim forţat CET Grozăveşti, pentru ca nu are cum să mai livreze agentul termic. Oprirea forţată a unui CET de asemenea dimensiuni în condiţii de ger creşte pericolul de îngheţ în instalaţii cu potenţiale consecinţe dezastruoase asupra echipamentelor care se pot efectiv sparge. Echipele de la ELCEN au luat deja măsuri rapide pentru a preveni o situaţie de îngheţ“, a declarat, potrivit sursei citate, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

 

» Ministerul Fondurilor UE: Rata de absorbţie la nivelul programelor gestionate de MIPE depăşeşte 93%

Potrivit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), rata de absorbţie a fost de 93,24% la sfârşitul anului trecut, România încasând peste 22,9 miliarde euro până la sfârşitul anului 2023. Cea mai mare rată de absorbţie la finalul anului trecut a fost înregistrată de Programul Operaţional Infrastructură Mare - 99,83%. Este vorba de rata de absorbţie pentru programul financiar multianual 2014-2020, care s-a încheiat practic la final de 2023, după perioada de graţie de trei ani.

 

» Sibiu: funcţionar public de la ANAF, condamnat pentru luare de mită

Un funcţionar public de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu, din cadrul ANAF, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Instanţa a decis definitv suspendarea sub supraveghere a pedepsei, informează Mediafax. Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în perioada mai-iunie 2022, funcţionarul public a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 720 de lei, condiţionând în prealabil îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO