Eveniment

Boc aduce un "militar" ca interimar la Ministerul Muncii. Cine va fi noul ministru al Muncii?

Boc aduce un "militar" ca interimar la Ministerul Muncii. Cine va fi noul ministru al Muncii

Autor: Iulian Anghel

20.04.2011, 13:24 130

Ministerul Muncii va fi condus interimar de secretarul de statNicolae Ivăşchescu, ministrul "plin" urmând să fie anunţat înzilele următoare.

Ivăşchescu are 44 de ani şi este secretar de stat în MinisterulMuncii din mai 2010. Pregătirea sa nu este în legislaţia muncii -are o diplomă de doctor în ştiinţe militare. De altfel, a terminat"Universitatea Naţională de Apărere Carol I" şi mai multespecializări în securitate şi apărare. Mai are o specializare laASE în domeniul "Marketing agricol şi ecologic", după studiilefăcute la Universitatea Biottera.

PDL ţine cu dinţii de postul de ministru al muncii care, înactualele condiţii ar putea ajunge la Marian Sârbu, fost ministrual muncii în din partea PSD. Acum Sârbu este membru al UNPR (partidcondus de Gabriel Oprea). Noul partid a fost format în urmarupturii din PSD în urmă cu mai bine de un an. Parlamentarii PDL nuvor însă să piardă acest post, drept urmare în partid au începutcăutările, Numele fostului ministru al muncii, Gheorghe Barbu estedin ce în ce mai vehiculat. Barbu este apropiat însă de VasileBlaga, iar în PDL se duce acum o luptă abia mascată pentru şefiapartidului care la congresul din mai va avea de ales între Blaga şiBoc. În aceste condiţii, o nominalizare ar pute apărea dinrândurile Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, numele deputateiClaudia Boghicevici fiind şi el luat în calcul.

Emil Boc a spus că va face o nominalizare în zilele următoare,după ce se va consulta cu partidul şi cu preşedintele TraianBăsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO