Boc aduce un "militar" ca interimar la Ministerul Muncii. Cine va fi noul ministru al Muncii?

Autor: Iulian Anghel 20.04.2011

Ministerul Muncii va fi condus interimar de secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu, ministrul "plin" urmând să fie anunţat în zilele următoare.

Ivăşchescu are 44 de ani şi este secretar de stat în Ministerul Muncii din mai 2010. Pregătirea sa nu este în legislaţia muncii - are o diplomă de doctor în ştiinţe militare. De altfel, a terminat "Universitatea Naţională de Apărere Carol I" şi mai multe specializări în securitate şi apărare. Mai are o specializare la ASE în domeniul "Marketing agricol şi ecologic", după studiile făcute la Universitatea Biottera.

PDL ţine cu dinţii de postul de ministru al muncii care, în actualele condiţii ar putea ajunge la Marian Sârbu, fost ministru al muncii în din partea PSD. Acum Sârbu este membru al UNPR (partid condus de Gabriel Oprea). Noul partid a fost format în urma rupturii din PSD în urmă cu mai bine de un an. Parlamentarii PDL nu vor însă să piardă acest post, drept urmare în partid au început căutările, Numele fostului ministru al muncii, Gheorghe Barbu este din ce în ce mai vehiculat. Barbu este apropiat însă de Vasile Blaga, iar în PDL se duce acum o luptă abia mascată pentru şefia partidului care la congresul din mai va avea de ales între Blaga şi Boc. În aceste condiţii, o nominalizare ar pute apărea din rândurile Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, numele deputatei Claudia Boghicevici fiind şi el luat în calcul.

Emil Boc a spus că va face o nominalizare în zilele următoare, după ce se va consulta cu partidul şi cu preşedintele Traian Băsescu.