Eveniment

BERD a aprobat creditul de 15 mil. euro pentru Primaria Sibiu

04.07.2005, 19:28 16

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat imprumutul de 15 mil. euro pentru Primaria Sibiu, pentru finantarea unor proiecte de infrastructura municipala.

Modernizarea infrastructurii de transport are in vedere pregatirea orasului pentru nominalizarea la statutul de capitala culturala euro-peana, care va fi impartita de orasul romanesc si Luxemburg in anul 2007.

Proiectul vizeaza reabilitarea cen-trului istoric al orasului, imbuna-tatirea soselelor, reabilitarea Pietei Garii, finantarea iluminatului cladi-rilor istorice.

Municipalitatea va beneficia de fon-duri de cooperare tehnica oferite de Austria, Luxemburg si Statele Unite, pentru a pregati si administra pro-iectele si pentru o mai buna exploa-tare a regiei de transport.

Un studiu realizat in prealabil de catre o firma de consultanta din Bu-curesti a aratat ca sunt 27 de strazi in Sibiu care suporta un trafic foarte in-tens si care au nevoie de reparatii pen-tru a face fata afluxului de automobile preconizat pentru anul 2007.

Primaria va incepe rambursarea banilor in 18 decembrie 2008. Creditul este acordat pentru o perioada de 12 ani, cu termen de gratie de trei ani si o dobanda anuala de 4,5%.

La sfarsitul lunii trecute, BERD a semnat acordarea unui imprumut de 20 de mil. euro municipalitatii Aradului pentru sustinerea unui proiect de infrastructura rutiera. De asemenea, institutia europeana a anuntat ca ar putea finanta Regia Autonoma de Transport Brasov cu 15 mil. euro si Primaria Brasov cu o suma similara pentru repararea strazilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO