Eveniment

Banca rusească de stat VTB este interesată de CFR Marfă

Banca rusească de stat VTB vrea să cumpere CFR Marfă

Foto: Ciprian Sterian

Autor: Claudiu Ilioiu

02.03.2012, 10:30 1319

VTB Capital Plc, divizia de investment banking a celei de a doua mari bănci ruseşti controlate de stat, intenţionează să investeasca "mai multe sute de milioane de euro" în Balcani în următorii ani, a precizat Atanas Bostandjiev directorul general al VTB Capital, scrie Bloomberg.

"Voi fi fericit dacă vom investi mai multe sute de milioane de euro în următorii câţiva ani în diverse proiecte din Bulgaria, România, Serbia şi Grecia, în mod direct ca o bancă sau sprijinirea clientilor nostri", a declarat Bostandjiev.

Ţările din Balcani, inclusiv Serbia şi România se luptă pentru a reduce decalajele de buget şi de a strânge fonduri de stat, prin vânzări de active, pentru a îndeplini angajamentele asumate în cadrul acordurilor internaţionale de salvare. Investitorii occidentali sunt precauţi să investească în regiune, preocuparea crizei datoriilor din Grecia va împiedica creşterea economică.

"Vom urmări oferte de privatizare planificate în Bulgaria, Serbia şi România. Suntem interesaţi de vânzarea planificată a unităţile feroviare de transport marfă (CFR Marfă n.red)", a adăugat Atanas Bostandjiev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO