Eveniment

Avertisment fără precedent: Dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina, ţările din jur ar putea fi afectate. România are graniţă directă cu Ucraina

Avertisment fără precedent: Dacă Rusia va folosi arme...

Autor: Ştefan Stan

24.03.2022, 12:06 7355

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că un potenţial atac cu arme chimice în Ucraina ar putea avea un impact asupra ţărilor aliate ale NATO, înaintea unui summit al liderilor alianţei care va avea loc joi, scrie FT. 

Liderii NATO sunt aşteptaţi la summit să convină să furnizeze Ucrainei echipamente pentru a ajuta ţara să se apere împotriva armelor chimice, biologice şi nucleare, pe fondul temerilor tot mai mari că Rusia ar putea folosi arme de distrugere în masă în invazia sa în această ţară.

"Există întotdeauna un risc de contaminare... ca agenţii chimici să fie răspândiţi pe o suprafaţă mai mare", a declarat Stoltenberg reporterilor. "Am putea asista la răspândirea de agenţi chimici pe teritoriul NATO".

NATO a declarat că nu va interveni în conflict, dar va răspunde la orice invadare a teritoriului aliat.

"Orice utilizare a armelor chimice ar schimba fundamental natura conflictului", a adăugat el. "Va avea consecinţe extinse şi grave".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO