Eveniment

Autoritatea Aeronautică Română: Toate avioanele operatorilor aerieni români să evite rutele ce traversează spaţiul aerian al Ucrainei

Autoritatea Aeronautică Română: Toate avioanele...

Autor: Mirabela Tiron

18.07.2014, 11:45 237

Autoritatea Aeronautică Civilă Română recomandă ca toate avioanele operatorilor aerieni români  să evite folosirea rutelor ce traversează spaţiul aerian al Ucrainei până când vor fi luate decizii la nivel internaţional privind această situaţie.

Oficialii companiei aeriene de stat Tarom au anunţat că zborul de astăzi din Bucureşti spre Moscova va fi operat pe o rută deviată, pentru ocolirea Ucrainei, în urma evenimentului de ieri. „Decolarea din Bucureşti este menţinută la orele 13.05, aterizarea la Moscova va fi la 17:05, cu 30 minute întârziere faţă de ora planificată (16:35). Decolarea din Moscova va avea loc la orele 18:50, cu 30 minute întârziere faţă de ora programată(17:20), iar aterizarea la Bucureşti va fi orele 19:30”, au transmis reprezentanţii Tarom.

Ieri s-a prăbuşit un avion malaysian cu 298 de persoane la bord, într-o zonă de conflict armat în Ucraina, în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.. Avionul zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur. Oficiali americani susţine că avionul ar fi fost doborât de o rachetă, în timp de ucrainenii vorbesc de un „act terorist” al separatiştilor proruşi. Prăbuşirea avionului malysian într-o zonă de conflict armat arată necesitatea  soluţionării urgente a crizei din această ţară, potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Autorităţile ucrainene au închis  toate rutele aeriene care tranzitează estul ţării, a anunţat Eurocontrol, citat de AFP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO