Eveniment

„Atenţiile“ îl trimit în judecată pe consilierul lui Oprescu în dosarul mită pentru supermarketuri

În acest scandal care a zguduit primăria Bucureştiului la începutul acestei luni a fost vehiculat numele retailerului german Kaufland

În acest scandal care a zguduit primăria Bucureştiului la începutul acestei luni a fost vehiculat numele retailerului german Kaufland

Autor: Roxana Petrescu

29.06.2015, 00:05 520

Wigler Solomon, consilier per­sonal al primarului general al Capi­talei, Sorin Oprescu, a fost trimis în jude­cată, în stare de arest preventiv, de că­tre procurorii DNA, într-un dosar în ca­re este suspectat că ar fi pretins în pe­rioa­da mai-iunie 2012 - mai 2015, în mai multe rânduri, sume de bani pentru a in­ter­veni în obţinerea de aprobări pen­tru planuri urbanistice zonale (PUZ-uri) pentru o reţea de supermarketuri.

Un comunicat dat de DNA la fi­na­lul săptămânii trecute arată că Wigler So­lo­mon a pretins în mai multe rânduri su­ma de 230.000 de euro şi a primit, în mai multe tranşe, suma de 179.000 euro de la un o persoană (martor denun­ţă­tor) pentru a interveni pe lângă func­ţio­nari pentru aprobarea unor PUZ-uri necesare deschiderii a trei super­mar­keturi în Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către primărie.

La data de 3 iunie 2015, inculpatul Wigler Solomon a fost surprins în fla­grant de procurorii anticorupţie în timp ce primea suma de 25.000 euro de la mar­torul denunţător.

„Moni“, aşa cum este alintat con­silie­rul lui Oprescu de către apropiaţii săi, a recunoscut că a luat suma, dar că aceasta era o doar „atenţie“ din partea ad­ministratorului firmei şi că eliberarea auto­rizaţiilor nu depindea de aceasta.

Potrivit declaraţiei de avere, consi­lierul personal al lui Oprescu, care susţine că „atenţia“ nu a ajuns şi la pri­mar, conform informaţiilor din presă, a reuşit cu un salariu de 650 de euro pe lu­nă să strângă o avere substanţială, având obiecte preţioase de 1,9 mil. euro, trei auto­turisme de lux, două case şi un apar­tament în Bucureşti de cel pu­ţin 500.000 de euro, depozite bancare şi îm­prumuturi către terţi de 362.000 de euro.

În acest scandal care a zguduit pri­mă­ria Bucureştiului la începutul acestei luni a fost vehiculat numele retailerului german Kaufland, liderul pieţei locale de comerţ modern, cu peste 100 de magazine şi afaceri estimate la 1,9 mld. euro anul trecut. Totuşi, singura acu­za­ţie oficială este cea îm­potriva lui Wigler. Nici reţeaua de supermarketuri şi nici omul de afaceri menţionat ca denun­ţă­tor în dosar nu apar ca părţi incriminate în dosar, iar numele lor nu sunt publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO