Eveniment

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Cerem guvernului să elaboreze şi să puna în dezbatere publică o propunere de Buget pentru 2017

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Cerem...
19.09.2016, 20:31 78

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere Guvernului elabora şi punerea în dezbatere publică a proiectului de Buget pentru anul 2017.

„AOAR cere Guvernului să elaboreze şi să pună în discuţie publică o propunere de Buget pentru anul 2017. Motivaţia ce justifică această cerere din partea mediului de afaceri o constituie anul electoral 2016 şi numeroasele iniţiative legislative şi decizii guvernamentale, toate afectând semnificativ Bugetul începand chiar cu anul 2016. O dovadă incontestabilă o constituie, în acest sens, prima rectificare bugetară din august 2016, care a trebuit să bugeteze sumele suplimentare necesare creşerii unor categorii de salarii din sectorul bugetar, plata sumelor suplimentare pentru noi şi noi categorii de pensii <<speciale>>, cu ignorarea greu de acceptat a principiului contributivităţii ce ar trebui să stea la baza tuturor pensiilor din România”, potrivit asociaţiei.

„AOAR , alaturi de întregul mediu de afaceri, ia la cunoştiinţă de noi iniţiative parlamentare, tentant a fi promovate în anul electoral 2016. Reamintim în acest sens lipsa de răspundere a parlamentarilor în anul 2008, cand, deşi avertizaţi de lipsa resurselor bugetare care face posibilă mărirea salariilor din învăţământ au aprobat creşterea salariilor cu 50%. Consecinţele adoptării fără nicio responsabilitate a unei astfel de măsuri generează efecte financiare şi în 2016”.

„Asociaţia a cerut şi solicită din nou, intervenţia publică imediată a Curţii de Conturi şi a Consiliului Fiscal, instituţii care au datoria de a evalua în timp real toate propunerile parlamentarilor actuali şi de a face publice concluziile lor, ajutând astfel cetăţenii obişnuiţi să facă diferenţa între urmări şi posibilităţile actuale oferite de Bugetul de stat”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO