Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Cerem guvernului să elaboreze şi să puna în dezbatere publică o propunere de Buget pentru 2017

Ziarul Financiar 19.09.2016

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere Guvernului elabora şi punerea în dezbatere publică a proiectului de Buget pentru anul 2017.

„AOAR cere Guvernului să elaboreze şi să pună în discuţie publică o propunere de Buget pentru anul 2017. Motivaţia ce justifică această cerere din partea mediului de afaceri o constituie anul electoral 2016 şi numeroasele iniţiative legislative şi decizii guvernamentale, toate afectând semnificativ Bugetul începand chiar cu anul 2016. O dovadă incontestabilă o constituie, în acest sens, prima rectificare bugetară din august 2016, care a trebuit să bugeteze sumele suplimentare necesare creşerii unor categorii de salarii din sectorul bugetar, plata sumelor suplimentare pentru noi şi noi categorii de pensii <<speciale>>, cu ignorarea greu de acceptat a principiului contributivităţii ce ar trebui să stea la baza tuturor pensiilor din România”, potrivit asociaţiei.

„AOAR , alaturi de întregul mediu de afaceri, ia la cunoştiinţă de noi iniţiative parlamentare, tentant a fi promovate în anul electoral 2016. Reamintim în acest sens lipsa de răspundere a parlamentarilor în anul 2008, cand, deşi avertizaţi de lipsa resurselor bugetare care face posibilă mărirea salariilor din învăţământ au aprobat creşterea salariilor cu 50%. Consecinţele adoptării fără nicio responsabilitate a unei astfel de măsuri generează efecte financiare şi în 2016”.

„Asociaţia a cerut şi solicită din nou, intervenţia publică imediată a Curţii de Conturi şi a Consiliului Fiscal, instituţii care au datoria de a evalua în timp real toate propunerile parlamentarilor actuali şi de a face publice concluziile lor, ajutând astfel cetăţenii obişnuiţi să facă diferenţa între urmări şi posibilităţile actuale oferite de Bugetul de stat”.