Eveniment

ArcelorMittal nu se teme de Voestalpine

19.05.2008, 19:05 17

Posibila intrare pe piata locala a companiei austriece Voestalpine, care intentioneaza sa investeasca circa 5 mld. euro intr-un combinat siderurgic, nu va modifica planurile de dezvoltare anuntate de producatorul de otel ArcelorMittal Galati, conducerea companiei anuntand ca anul acesta va derula investitii de peste 220 de milioane de dolari.
"Orice competitie este binevenita, nu ne ferim de ea. Daca suntem competitivi pe plan mondial, de ce nu am fi competitivi si in Romania, unde suntem deja prezenti de sapte ani. Vom continua pe linia indeplinirii investitiilor la care deja ne-am angajat iar o parte le-am si pornit si avem sprijinul intregului grup pe aceste domenii", a spus Augustine Kochuparampil, director general ArcelorMittal Galati, citat de Mediafax.
Compania are un plan de investitii de 1,5 miliarde de dolari pentru urmatorii cinci-sase ani, pentru a imbunatati calitatea produselor si a creste productivitatea. Obiectivul final al acestui plan de investitii este transformarea combinatului din Galati intr-un Centru de Excelenta pe tabla groasa, la nivelul intregului grup ArcelorMittal.
Voestalpine AG Austria, una dintre cele mai mari companii europene din industria otelului, a anuntat ca intentioneaza sa construiasca un nou combinat la malul Marii Negre, Romania fiind una dintre locatiile luate in calcul. Unitatea de productie a otelului ar urma sa aiba o capacitate de cinci milioane de tone anual, fata de 4,4 milioane, cat a produs ArcelorMittal Galati in 2007.
"Cred ca avem mari sanse sa atragem Voestalpine in Romania. Acum a intervenit si discutia de la Comisia de Mediu din cadrul Comisiei Europene care, incepand cu 2013, va impune norme mai restrictive in industrie. Trebuie insa sa inteleaga ca nu putem sa scoatem astfel de proiecte din Europa", a spus Monica Barbuletiu, vicepresedintele Agentiei Romane de Investitii Straine. Ea a adaugat ca ARIS acorda consultanta Voestalpine de circa 8 luni pentru proiectul fabricii de otel.
Pentru a atrage aceasta investitie in Romania, premierul Tariceanu a facut o vizita la Linz in Austria si a discutat cu oficialii companiei. Cu aceasta ocazie, reprezentantii Voestalpine au anuntat ca vor decide pana la sfarsitul verii in ce tara vor construi fabrica, pe lista figurand si Ucraina si Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO