Eveniment

Aproape 56% dintre români vor să lucreze într-o companie privată în următoarea perioadă, de preferat într-o multinaţională. Bonusurile de performanţă se află pe primul loc în topul beneficiilor dorite de angajaţi în următoarea perioadă

Bonusurile de performanţă se află pe primul loc în topul beneficiilor dorite de angajaţi în următoarea perioadă

Bonusurile de performanţă se află pe primul loc în topul beneficiilor dorite de angajaţi în următoarea perioadă

Autor: Ramona Cornea

16.03.2021, 00:05 543

♦ Pentru opt din zece respondenţi, stabilitatea locului de muncă este principalul aspect pe care îl vor lua în considerare la angajatorul pentru care vor să lucreze în perioada următoare.

Cei mai mulţi dintre români (55,8%) îşi doresc să lucreze într-o companie privată în următoarea perioadă, în special în una de talie mare, precum o multinaţională, în timp ce un procent semnificativ de 32,6% ar vrea să lucreze în domeniul public, conform unui sondaj al platformei de recrutare BestJobs. Mai mult, sub 5% dintre respondenţi au declarat că îşi doresc să lucreze în propria companie.

Pentru opt din zece respondenţi, stabilitatea locului de muncă este principalul aspect pe care îl vor lua în considerare la angajatorul pentru care vor să lucreze în perioada următoare. Pe locul următor (55,4%) se află oportunităţile de promovare, apoi colectivul (48%). Perspectiva de creştere şi dezvoltare a businessului se află în topul priorităţilor pentru 27% dintre respondenţi, în timp ce brandul şi reputaţia sunt prioritare pentru doar doi din zece angajaţi în alegerea locului de muncă în acest an. Oportunităţile de a lucra la nivel internaţional sunt importante pentru 14,4% dintre respondenţi. La polul opus, politica de sustenabilitate (de protecţie a mediului înconjurător) este luată în calcul în selecţia viitorului angajator doar de către 6,7% dintre respondenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO