Eveniment

ANAF a amendat cu 1 mil. lei un lanţ de magazine care şi-a pus adaos comercial mai mare decât cel reglementat de guvern pentru produsele de bază. Marii retaileri au primit controale „la sânge“. Reprezentanţii ANAF spun că nu pot oferi numele comerciantului, invocând art. 11 din Codul de procedură fiscală, legea 207/2015

ANAF a amendat cu 1 mil. lei un lanţ de magazine care...

Autor: Cristina Roşca

06.10.2023, 00:05 1258

Conform formulării ANAF - „un mare retailer din domeniul comerţului de bunuri cu ridicata şi cu amănuntul“ - e vorba de un jucător de tip cash & carry ♦ În România sunt doi astfel de jucători mari - Metro şi Selgros l Până la momentul publicării ştirii, niciunul nu a răspuns solicitării ZF pentru a confirma sau infirma amenda ♦ ANAF a efectuat controale „la sânge“ la marii retaileri, nu doar la jucătorii cash & carry, spun sursele ZF.

ANAF a amendat un mare lanţ de magazine din România cu 1 milion de lei  - cea mai mare amendă aplicată până acum unui comerciant local, conform datelor ZF - pentru că şi-a pus un adaos comercial mai mare decât cel reglementat de guvern (prin OUG 67/2023) pentru produsele de bază. Reprezentanţii ANAF spun că nu pot oferi numele comerciantului, invocând art. 11 din codul de procedură fiscală, legea 207/2015.

„Personalul din cadrul organului fiscal este obligat să păstreze secretul asupra informaţiilor de care a luat cunoştinţă ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu. În categoria informaţiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intră datele referitoare la contribuabil/plătitor, cum ar fi: datele de identificare, natura şi cuantumul obligaţiilor fiscale, natura, sursa şi cuantumul veniturilor, (...) rulaje, credite, datorii, valoarea patrimoniului net sau orice fel de informaţii obţinute din declaraţii ori documente prezentate de către contribuabil/plătitor sau terţi“, scrie în lege.

Totuşi, conform formulării ANAF - „un mare retailer din domeniul comerţului de bunuri cu ridicata şi cu amănuntul“ - e vorba de un jucător de tip cash & carry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO