Eveniment

ALDE a depus amendamentele la proiectul de buget. Ce propuneri au fost acceptate de Orban

ALDE a depus amendamentele la proiectul de buget. Ce...

Autor: Diana Grigore

23.12.2019, 13:38 142

ALDE a depus, luni, amendamentele propuse pentru proiectul de buget de stat. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că premierul Ludovic Orban a acceptat amendamentele pentru proiectele mari de infrastrcutură, precum centurile ocolitoare pentru Valea Prahovei sau Centura Bucureştiului.

„În condiţiile în care decizia a fost luată de prim-ministru de a veni în final cu asumarea, am discutat astăzi (luni-n.r) o serie de amendamente la proiectul de buget, dintre care cea mai mare parte sunt, în prima categorie proiecte mari de infrastructură, de exemplu centurile ocolitoare pentru Valea Prahovei, Buşteni şi Comarnic, care să funcţioneze până la finalizarea autostrăzii, Centura Bucureştiului, Centura de la Balş pe drumul expres Craiova-Piteşti, şi de calea ferată. Altă categorie vizează amendamente care au venit din partea comunităţilor locale pentru diferite obiective de investiţii la nivel local. Pe Legea bugetului acestea au fost discuţiile în principal”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Palatul Victoria, după discuţiile purtate cu Ludovic Orban.

Astfel, principalele amendamente propuse de ALDE la Legea bugetului sunt: „realizarea variantelor ocolitoare pentru oraşele Comarnic şi Buşteni pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei; construirea drumului expres Piteşti -Craiova, incluzând ca prioritate varianta ocolitoare pentru oraşul Balş; finalizarea studiului de fezabilitate pentru drumul european cu regim de autostradă Ploieşti-Buzău -Focşani – Bacău -Suceava -Siret, cu realizarea cu prioritate a variantelor ocolitoare pentru oraşele Râmnicu Sărat şi Adjud; demararea variantei ocolitoare pentru municipul Galaţi; urgentarea construirii autostrăzii Sibiu – Piteşti: încheierea studiilor de fezabilitate pentru tronsoanele Ungheni – Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Târgu Mureş ale autostrăzii Moldovei”, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, ALDE a mai propus următoarele amendamente la Legea bugetului de stat: „conectarea Dunării de Jos la traseul Bucureşti – Suceava prin realizarea drumului expres Brăila – Focşani; demararea lucrărilor la variantele ocolitoare pentru localităţile Eforie Nord şi Eforie Sud; reabilitarea reţelei de căi ferate care leagă Capitala de frontiera de sud şi de municipiile Timişoara, Cluj, Iaşi şi Suceava ; alocarea de fonduri pentru lucrările de construire a aeroportului Braşov”.

Guvernul analizează, în şedinţa de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114.

Totodată, Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului se va reuni, luni, de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO