Eveniment

Al doilea reactor dubleaza afacerile Nuclearelectrica

Al doilea reactor dubleaza afacerile Nuclearelectrica
19.08.2008, 18:52 16

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavoda, a ajuns al doilea mare producator de energie electrica, dupa Hidroelectrica, cu o cota de piata de 18%, in urma punerii in functiune al celui de-al doilea reactor, anul trecut.
Impactul a fost unul semnificativ la nivelul cifrei de afaceri, compania raportand in primul semestru al acestui an un rezultat de 681 de milioane de lei (185,5 milioane de euro), in crestere cu 95% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand centrala functiona cu o singura unitate de 700 de MW. "Nuclearelectrica a incheiat primul semestru din 2008 cu un profit brut de 87 mil. lei (23,7 mil. euro), cu 45% mai mare decat profitul brut inregistrat in primele sase luni din 2007", spun reprezentantii companiei. In perioada analizata productia de energie a companiei s-a dublat, cota de piata a Nuclearelectrica ajungand la 18%.
"Nuclearelectrica a livrat sistemului energetic pe parcursul primului semstru al anului 2008, din productia de la Cernavoda, o cantitate de 4,7 milioane de MWh comparativ cu 2,8 milioane de MWh in primul semestru al anului 2007, contravaloarea acestei energii fiind inclusa in rezultatele financiare ale perioadei respective", mai spun reprezentantii companiei.
Cea mai mare parte a productiei de energie realizata din surse nucleare se duce pe piata reglementata, punerea in functiune a celui de-al doilea reactor fiind unul dintre motivele stabilitatii pretului la energia electrica.
"Producand de doua ori mai multa energie electrica de origine nucleara, Nuclearelectrica are un efect pozitiv atat asupra sistemului energetic, cat si asupra stabilitatii tarifului la electricitate", au mai precizat reprezentantii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO