Eveniment

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Rata de creştere a cazurilor COVID-19 a început să încetinească puţin

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul...

Autor: Cosmin Pirv

18.07.2022, 14:29 100

Rata de creştere a cazurilor de COVID-19 a început să încetinească, a declarat luni Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Secretarul de stat Adriana Pistol a spus luni că rata de pozitivitate a cazurilor este în creştere.

„Se poate observa cu uşurinţă această pantă ascendentă a ratei de pozitivitate care este constatată. Dacă în săptămâna 26, deci din 27 iunie până în 3 iulie, am avut o rată de pozitivitate de 8%, în săptămâna următoare, 4-10 iulie, de 12% şi a crescut la 18% în săptămâna 10-17 iulie”, a declarat secretarul de stat.

Adriana Pistol a spus că, în schimb, rata de creştere a cazurilor a început să încetinească puţin.

„Practic, în săptămâna 27 a crescut cu 53% faţă de săpămâna anterioară, iar acum cu 46%, schiţează oarecum o încetinire a ratei de creştere, dar sigur că rămâne să vedem dacă acest lucru se va confirma sau nu”, a precizat aceasta.

Ea a adăugat că, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe localităţi au început să aibă cel puţin câte un caz confirmat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO