Eveniment

Activitatea BNR, materie opţională pentru elevii de liceu din toamnă

Activitatea BNR, materie opţională pentru elevii de liceu din toamnă

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax

31.05.2011, 23:35 172

BNR a încheiat un protocol cu Ministerul Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Spor­tului prin care elevii de liceu din clasele aXI-a şi a XII-a vor putea alege din toamnă să înveţe o disciplinădespre activitatea BNR şi despre sectorul financiar.

"Avem un protocol global cu Ministe­rul Educaţiei. Avem o primăvictorie, iar din toamnă elevii vor putea alege dintre materiileopţionale o disciplină despre Banca Naţională a României. Aceastaexistă în curicula aprobată de minister. (...) Ideea este de aforma un vocabular econo­mic de bază, cu noţiuni despre ceînseamnă, de exemplu, dobândă, inflaţie, un credit, o bancă, dar şimisiunile şi funcţiile unei bănci centrale", a spus Mircea Mureşan,direc­tor adjunct al direcţiei comunicare a BNR, după o întâlnirecu elevii de liceu din Bu­cureşti.

La rândul său, Eugen Ovidiu Chirovici, consilier în cadrul BNR,a arătat că banca centrală derulează un proiect în cadrul căruia seîntâlneşte cu elevii şi profesorii de la patru licee din ţarăpentru a afla care sunt necesităţile educaţionale, respectiv modulîn care ar putea contribui banca centrală la promovarea ştiinţeloreconomice.

Chirovici a mai menţionat că proiectul pilot a de­ma­rat în urmăcu trei săptămâni la un liceu din Târgu Mureş şi va cuprinde altetrei licee din Bucureşti şi Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO