Activitatea BNR, materie opţională pentru elevii de liceu din toamnă

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax 31.05.2011

BNR a încheiat un protocol cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Spor­tului prin care elevii de liceu din clasele a XI-a şi a XII-a vor putea alege din toamnă să înveţe o disciplină despre activitatea BNR şi despre sectorul financiar.

"Avem un protocol global cu Ministe­rul Educaţiei. Avem o primă victorie, iar din toamnă elevii vor putea alege dintre materiile opţionale o disciplină despre Banca Naţională a României. Aceasta există în curicula aprobată de minister. (...) Ideea este de a forma un vocabular econo­mic de bază, cu noţiuni despre ce înseamnă, de exemplu, dobândă, inflaţie, un credit, o bancă, dar şi misiunile şi funcţiile unei bănci centrale", a spus Mircea Mureşan, direc­tor adjunct al direcţiei comunicare a BNR, după o întâlnire cu elevii de liceu din Bu­cureşti.

La rândul său, Eugen Ovidiu Chirovici, consilier în cadrul BNR, a arătat că banca centrală derulează un proiect în cadrul căruia se întâlneşte cu elevii şi profesorii de la patru licee din ţară pentru a afla care sunt necesităţile educaţionale, respectiv modul în care ar putea contribui banca centrală la promovarea ştiinţelor economice.

Chirovici a mai menţionat că proiectul pilot a de­ma­rat în urmă cu trei săptămâni la un liceu din Târgu Mureş şi va cuprinde alte trei licee din Bucureşti şi Bacău.