Eveniment

120 mil. dolari de la Kuweit

25.06.2003, 00:00 12



Kuweitul ar putea acorda Romaniei un credit in valoare de 120 milioane de dolari pentru reabilitarea unor drumuri nationale si judetene din zona de nord a tarii, a declarat ieri, la Kuweit City, premierul Adrian Nastase, dupa o intrevedere cu o serie de oficiali Kuweitieni.



Proiectul vizeaza extinderea cooperarii cu Fondul Kuweitian de Dezvoltare Economica Araba. Reprezentantii institutiei au aprobat in 2001 un credit in valoare de 40 mil. $ pentru reabilitarea infrastructurii. Acordul de imprumut va fi finalizat dupa ce conducerea institutiei va analiza studiile de fezabilitate prezentate in luna mai de fostul Minister al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei privind reabilitarea a 650 de kilometri de drumuri situate in nordul tarii.



Volumul schimburilor comerciale intre Romania si Kuweit a crescut anul trecut de aproape patru ori fata de 2001, in timp ce pentru acest an este estimata o majorare cu aproximativ 30% fata de 2002. Valoarea schimburilor bilaterale a a atins, in 2002, un nivel de 26 mil. $, comparativ cu 7 mil. $ in 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO