Cum repornim economia

Propunere soc din private equity: fond de stat de 1 mld. euro

06.05.2009, 16:00 14

Directorii fondurilor de investitii contactati de Ziarul Financiar sunt de parere ca ridicarea de catre stat a unui fond de investitii de un miliard de euro, eliminarea impozitului forfetar si inlocuirea acestuia cu o crestere usoara a TVA, precum si garantarea creditului comercial ar fi principalele masuri care ar relansa economia. Ei mai spun ca orice decizie gresita de natura fiscala ar putea duce economia inapoi cu 20 de ani, iar o atentie sporita ar trebui acordata investitiilor in infrastructura, dar si consumului.

"Infiintarea de catre stat a unui fond de private equity cu active de un miliard de euro, in care sa fie cooptate mari banci de investitii precum BERD si BEI in calitate de investitori, ar putea fi o masura anticriza care sa dea rezultate. Principalele investitii ale acestui fond ar trebui sa fie companiile din infrastructura in principal, si din alte sectoare de activitate precum constructiile", este de parere Cornel Marian, directorul executiv al companiei suedeze de private equity Oresa Ventures, care are in portofoliu firme precum Sonriso, Kiwi Finance sau Fabryo.
Unii dintre directori de fonduri de investitii intrebati de ZF sunt de parere ca o alta serie de masuri ar trebui sa vizeze politica monetara, actiunile din acest sector urmand sa traga dupa sine si restul economiei.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO