Constructii & Imobiliare

Tranzacţie de 110 milioane de euro: Austriecii de la Erste Group Immorent au vândut o clădire de birouri din Praga

Tranzacţie de 110 milioane de euro: Austriecii de la...

Autor: Ştefan Stan

25.11.2016, 13:22 204

Erste Group Immorent a vândut Enterprise Office Center din Praga către un grup format din RSJ Investment şi co-fondatorii companiei cehe de securitate Avast, Eduard Kucera şi Pavel Baudis. Tranzacţia se ridică la 11 milioane de euro şi implică vânzarea a 29.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în una dintre cele mai dinamice zone Europa Centrală şi de Est, potrivit unui anunţ al companiei.

Enterprise Office Center, pe care Erste Group Immorent l-a livrat primului chiriaş la sfârşitul lui 2015, este o clădire de 12 etaje. Printre chiriaşii actuali se numără şi Avast Software şi CSC Computer Science. Clădirea este certificata BREEAM şi, potrivit dezvoltatorilor, este concepută pentru economie la consumul de energie (consumă 25% mai puţină energie decât clădirile similare)  

”Vânzarea cu success a Enterprise Office Center subliniază cât de solidă este una dintre cele mai importante pieţe nu doar din Cehia, dar şi din Europa Centrală şi de Est. Investitorii rămân interesaţi de spaţii moderne de bioruri şi de oferte care se evidenţiază pe bază de design, locaţie şi eficienţă energetică”, a spus Richard Wilkinson, CEO al Erste  Group Immorent, departamentul de real-estate al Erste Group Bank. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO