Constructii & Imobiliare

Rompetrol a construit un terminal petrolier de peste 40 mil. $ în parteneriat cu Total, în Franţa

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Roxana Petrescu

26.07.2013, 09:00 592

Rompetrol, al doilea mare jucător din piaţa petrolieră locală, a deschis două noi benzinării în Franţa, prin intermediul subsidiarei sale Dyneff, şi a finalizat dezvoltarea uunui terminal petrolier cu ieşire la Marea Mediterană în parteneriat cu Total, un gigant energetic cu afaceri de peste 200 mld. euro şi aproape 100.000 de angajaţi în 130 de ţări.

În total, investiţiile s-au ridicat la 50 mil. dolari, din care benzinăriile au costat circa 9 mil. dolari, iar terminalul a necesitat o investiţie de 41 mil. dolari. Una dintre cele două benzinării este situată la graniţa dintre Franţa şi Spania, iar cealaltă este amplasată în zona aeroportuară din Montpellier. Prin intermediul Dyneff, grupul Rompetrol deţine 115 staţii în Franţa şi Spania.

„În ceea ce priveşte terminalul petrolier din Port la Nouvelle (Marea Mediterană), structura tehnică a acestuia permite importul, stocarea şi comercializarea tuturor tipurilor de carburanţi şi componente bio. Lucrările au vizat modernizarea şi extinderea facilităţilor existente deţinute de cele două companii“, au explicat reprezentanţii Rompetrol.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO