Constructii & Imobiliare

Iulian Dascălu, după vânzarea a jumătate din mallurile Iulius: Această asociere marchează o evoluţie firească, fiind un pas necesar

Iulian Dascălu, după vânzarea a jumătate din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.06.2017, 17:34 5426

Omul de afaceri Iulian Dascălu a vândut jumătate din pachetul care cuprinde cele patru malluri Iulius pe care le deţine pe piaţa locală, în oraşele Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava, către fondul olandez de investiţii Atterbury Europe.

„Operarea proprietăţilor se va realiza în comun de către ambii parteneri. Atterbury nu va avea un reprezentant permanent în România, însă membri ai echipei vor fi prezenţi în mod constant pe teritoriul României. Această asociere marchează o evoluţie firească, fiind un pas necesar. Obiectivele noastre rămân aceleaşi: finalizarea dezvoltării ansamblului Openville Timişoara şi extinderea reţelei Iulius Mall în regiune, la nivel internaţional”, a spus Iulian Dascălu pentru ZF.

Decizia de a vinde jumătate din malluri vine în contextul în care Iulian Dascălu a recurs la mai multe credite bancare pentru a-şi finanţa dezvoltările imobiliare, cea mai amplă ca valoare fiind proiectul mixt Openville din Timişoara, o investiţie de 220 de milioane de euro.

La începutul acestui an, Iulian Dascălu spunea, într-un interviu acordat ZF, că modelul său de business urmăreşte finanţarea prin împrumuturi luate de la bancă şi că până acum, bilanţul investiţiilor pe piaţa locală - unde activează exclusiv – este de 620 de milioane de euro în proiecte mixte, centre comerciale de tip mall şi clădiri de birouri.

Iulius Group se află în topul celor mai mari dezvoltatori din real estate în România, fiind, de altfel, printre puţinele companii care şi-au făcut loc pe această piaţă, dominată în principal de jucători străini. Aceasta este prima tranzacţie de acest tip în care este implicat dezvoltatorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO