Constructii & Imobiliare

Holcim România invită companiile să “adopte” un teren de sport al unei şcoli şi să investească în reabilitarea lui

Holcim România invită companiile să “adopte” un...
20.05.2015, 08:00 444

Articol susţinut de Holcim

Holcim România a lansat recent o campanie prin care invită companiile să participe la reabilitarea terenurilor de sport de la 100 de şcoli, prima companie care a răspuns provocării fiind Adeplast.

“Am lansat provocarea de a reabilita un teren de sport altor companii, în speranţa că tot mai mulţi elevi se vor bucura de infrastructura necesară practicării sporturilor preferate. La rândul lor, acestea vor trebui sa predea stafeta si altor companii. Credem cu tarie ca impreuna putem face diferenta. Suntem onorati sa anuntam ca partenerul nostru Adeplast a acceptat provocarea in mod oficial, devenind prima companie care s-a alaturat demersului „Holcim iti preda stafeta la fapte bune”, a declarat François Petry, Directorul General al Holcim Romania.

Adeplast este cel mai important producator local de materiale de constructii, cu trei platforme industriale in Oradea, Ploiesti si Roman, fiind producatorul nr. 1 de sisteme termoizolante din Romania. Din 2014, Adeplast este singurul producator roman care a obtinut certificatul european ETAG 004 pentru Izotherm.

Initiativa de reabilitare a terenului de sport face parte din programul Scoala Zidarilor, un program gratuit de formare profesionala oferit de Holcim Romania, conceput si dezvoltat special pentru mesterii care isi doresc o specializare in domeniu si dobandirea de cunostinte noi privind cele mai noi tehnici in constructii si cele mai bune materiale utilizate in lucrarile de zidarie. Holcim Romania a lansat proiectul Scoala Zidarilor in 2012, iar de atunci a instruit aproximativ 550 de zidari.

La sfârşitul lunii aprilie, Holcim România a finalizat lucrările la noul teren de sport al Colegiului Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Focşani, în urma unei investiţii de 15.000 euro. Proiectul a început în toamna anului trecut, când Holcim Romania a demarat pe pagina oficiala de Facebook concursul ”Holcim iti premiaza scoala cu un teren de nota 10!”, sub umbrela proiectului ”Scoala Zidarilor”.

La finalul acestuia, o scoala din Romania urma sa castige reabilitarea unui teren de sport in limita unui buget de 15.000 de euro. Aproximativ 100 de scoli s-au inscris in concurs si peste 100.000 de persoane s-au implicat in procesul public de votare. Scoala care a obtinut cele mai multe voturi si care a beneficiat de reabilitarea terenului de sport este Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza” (CNAIC) din Focsani, Vrancea.

Terenul a fost inaugurat oficial pe 29 aprilie printr-un meci demonstrativ de baschet la care a participat si Vicepresedintele Federatiei Romane de Baschet, Virgil Stănescu.

“CNAIC reprezinta pentru judetul Vrancea o emblema a calitatii in educatie, o dovada in acest sens fiind performantele obtinute de-a lungul timpului de elevii nostri, care au ajuns sa reprezinte Romania la cele mai inalte niveluri. Prin construirea noului teren de sport sponsorizat de Holcim Romania, vom reusi sa mentinem viu spiritul competitiv si bucuria elevilor de a dedica mai mult timp sportului si activitatii fizice, atat de importante pentru o crestere echilibrata a copiilor”, a declarat Marius Poll, Directorul Colegiului National “Alexandru Ioan Cuza” din Focsani.

Concursul lansat de Holcim a evidenţiat o nevoie reală a şcolilor din România: lipsa infrastructurii pentru terenuri de sport. Acesta este şi motivul pentru care Holcim Romania a lansat provocarea de a reabilita un teren de sport si altor companii, sub umbrela campaniei: „Holcim iti preda stafeta la fapte bune”. Mai multe detalii despre initiativa si lista scolilor cu terenuri care necesita reabilitare pot fi accesate pe site-ul Holcim: www.holcim.ro/itipredastafeta.html

”Bucuria oferită elevilor din CNAIC prin sponsorizarea terenului de sport reconfirmă dorinta noastra de a crea valoare in comunitatile locale. Credem ca sprijinirea educatiei si investitia in tineri reprezinta un mod cu adevarat sustenabil pentru dezvoltarea comunitatilor. Sponsorizarea oferita in cadrul proiectului Scoala Zidarilor vine ca o continuare fireasca a strategiei companiei noastre pe termen lung de a construi fundatii pentru viitorul societatii”, a adaugat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO