Constructii & Imobiliare

Germanii de la Hunnebeck semnează cu ELI Parks pentru pentru dezvoltarea unui centru de producţie si logistică de peste 12.000 mp în Ploieşti, care va servi ca hub central pentru operaţiunile companiei

Germanii de la Hunnebeck semnează cu ELI Parks pentru...

Autor: Cristina Bellu

12.09.2023, 09:24 1436

Hunnebeck România, companie cu activităţi în zona de sisteme de cofrare şi eşafodaj, parte a unui grup german, a semnat cu ELI Parks, unul dintre principalii dezvoltatori de pe piaţa imobiliară logistică şi industrială din România, pentru dezvoltarea unui centru de producţie si logistică în cadrul ELI Park Ploieşti.

Proiectul de tip build-to-suit, care va cuprinde o suprafaţă totală de 2.500 de metri pătraţi pentru facilităţile de producţie, spaţii de birouri integrate şi 10.000 de metri pătraţi de platformă de depozitare, este programat să fie livrat în T1/2024, arată datele furnizate de oficialii  ELI Parks.

Potrivit acestora, spaţiul de producţie şi birourile vor servi ca hub central pentru operaţiunile Hünnebeck.

"Alegerea ELI Parks ca partener pentru dezvoltarea noului nostru obiectiv este o decizie strategică care se aliniază perfect cu viziunea şi obiectivele noastre", spune Cătălin Muşuroi, Director General E&I HUNNEBECK România.

Situat în apropierea inelului rutier al oraşului, in partea de vest, ELI Park Ploieşti oferă o locaţie cheie, asigurând acces facil la reţelele de transport şi proximitatea faţă de marile oraşe.

"Decizia Hünnebeck de a se alătura proiectului nostru subliniază atractivitatea dezvoltării noastre din Ploieşti pentru companiile de top care caută facilităţi logistice şi industriale de ultimă generaţie într-o locaţie bine conectată", adaugă Andrei Jerca, Director General ELI Parks.

Hunnebeck activează pe piaţa actuală de aproximativ 20 de ani şi face parte dintr-un grup industrial mai mare, localizat în Statele Unite ale Americii, cu numele Brandsafway, care se ocupă de oferirea de soluţii de acces şi de mentenanţă pentru diferite obiective industriale, platforme petroliere, fabrici.

În România, Hunnebeck funcţionează în prezent în două puncte de lucru, lângă Bucureşti (Rudeni) şi lângă Cluj-Napoca (Căpuşu Mare).

Compania colaborează cu platforme industriale din sectorul energetic şi petrochimic în vederea realizării lucrărilor de mentenanţă (izolaţii, vopsiri) şi revizii tehnologice, însă se adresează preponderent firmelor de construcţii active pe piaţa din România, precum şi dezvoltatorilor imobiliari sau beneficiarilor de proiecte imobiliare. Printre clienţii companiei se numără Azomureş şi Petromidia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO