Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul One United ar putea cumpăra un teren de 5,1ha în Bucureştii Noi, lângă Skanska şi Prime Kapital

Dezvoltatorul One United ar putea cumpăra un teren de...

Autor: Bogdan Alecu

24.02.2023, 00:07 3593

One United Properties, cel mai activ dezvoltator imobiliar din Capitală, ar putea cumpăra un teren de circa 5,1 hectare pe Strada Jiului 10-138 din sectorul 1 al Capitalei, în proximitatea staţiei de metrou Jiului, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Oficialii companiei nu au dorit să comenteze această informaţie. Achiziţia ar veni după ce One United a anunţat achiziţia terenului de la Adriean Videanu de pe Şos. Progresului din Capitală care permite extinderea proiectului One Cotroceni.

Zona Jiului din Bucureştii Noi a atras în ultimii ani o serie de mari investitori datorită infrastructurii de trans­port în comun, drumului rapid spre centru şi zona de nord a Capitalei, dar şi datorită terenurilor disponibile.

Terenul care ar putea fi tranzacţionat se află în imediata vecinătate a birourilor J8 construite de Portland Trust, iar Prime Kapital a finalizat anul trecut proiectul rezidenţial Marmura. De asemenea, Skanska a cumpărat de la Michael Topolinski în 2019 un teren de 26.000 mp tot în apropiere de staţia de metrou Jiului

Miza terenului o reprezintă faptul că are un Plan Urbanistic Zonal aprobat încă din 2015 şi se află în Sectorul 1, care spre deosebire de celelalte sectoare nu a avut un PUZ de sector care să fie anulat. Proiectul aprobat în urmă cu aproape opt ani vizează dezvoltarea unui complex multifuncţional care să includă retail, supermarket, birouri şi locuinţe - similar cu ce dezvoltă deja acum One United în proiectul One Cotroceni Park.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO