Dezvoltatorul One United ar putea cumpăra un teren de 5,1ha în Bucureştii Noi, lângă Skanska şi Prime Kapital

Autor: Bogdan Alecu 24.02.2023

One United Properties, cel mai activ dezvoltator imobiliar din Capitală, ar putea cumpăra un teren de circa 5,1 hectare pe Strada Jiului 10-138 din sectorul 1 al Capitalei, în proximitatea staţiei de metrou Jiului, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Oficialii companiei nu au dorit să comenteze această informaţie. Achiziţia ar veni după ce One United a anunţat achiziţia terenului de la Adriean Videanu de pe Şos. Progresului din Capitală care permite extinderea proiectului One Cotroceni.

Zona Jiului din Bucureştii Noi a atras în ultimii ani o serie de mari investitori datorită infrastructurii de trans­port în comun, drumului rapid spre centru şi zona de nord a Capitalei, dar şi datorită terenurilor disponibile.

Terenul care ar putea fi tranzacţionat se află în imediata vecinătate a birourilor J8 construite de Portland Trust, iar Prime Kapital a finalizat anul trecut proiectul rezidenţial Marmura. De asemenea, Skanska a cumpărat de la Michael Topolinski în 2019 un teren de 26.000 mp tot în apropiere de staţia de metrou Jiului

Miza terenului o reprezintă faptul că are un Plan Urbanistic Zonal aprobat încă din 2015 şi se află în Sectorul 1, care spre deosebire de celelalte sectoare nu a avut un PUZ de sector care să fie anulat. Proiectul aprobat în urmă cu aproape opt ani vizează dezvoltarea unui complex multifuncţional care să includă retail, supermarket, birouri şi locuinţe - similar cu ce dezvoltă deja acum One United în proiectul One Cotroceni Park.