Constructii & Imobiliare

Aldea, Carpatcement: Apetitul scăzut pentru investiţii al mediului privat şi reducerea lucrărilor de infrastructură au alterat piaţa cimentului

Florian Aldea, directorul general al Carpatcement Holding: Vânzările au avut evoluţii diferite de la un segment la altul, este însă evident că infrastructura a avut cea mai mare scădere.

Florian Aldea, directorul general al Carpatcement Holding: Vânzările au avut evoluţii diferite de la un segment la altul, este însă evident că infrastructura a avut cea mai mare scădere.

Autor: Andreea Neferu

27.10.2014, 00:08 230

Producătorul de ciment Carpatcement Holding, subsidiara locală a grupului german HeidelbergCement, a consemnat în primele nouă luni ale acestui an o „uşoară creştere“ a vânzărilor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează că veniturile din 2014 vor fi si­milare celor de anul trecut, de circa 164 mil. euro.

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în primele nouă luni ale anului am înregistrat o uşoară creştere de volume datorită condiţiilor meteo favorabile din primul trimestru. (…) Vân­zările (de ciment – n.red.) au avut evoluţii diferite de la un segment la altul, este însă evident că infrastructura a avut cea mai mare scădere“, spune Florian Aldea, directorul general al Carpatcement Holding.

Potrivit celor mai recente date de la Institutul Naţio­nal de Statistică, lucrările de construcţii inginereşti, adică de infrastructură, au scăzut cu 28,3% în primele opt luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care şi cheltuielile cu investiţiile au fost tăiate la sânge de stat, reducându-se în aceeaşi perioadă cu 18%. În ansamblu, lucrările de construcţii au scăzut în primele opt luni cu 11,9%.

„Dorinţa scăzută pentru investiţii, atât a com­paniilor, cât şi a persoanelor fizice, dar şi diminuarea volumului lucrărilor în infrastructură au alterat piaţa în acest an. Pe de altă parte, încrederea redusă în finan­ţarea de noi proiecte a avut un rol important“, afirmă Aldea. El mai spune că firmele care activează în dome­niul cimentului au fost afectate anul acesta de introducerea unor noi taxe şi impozite, care şi-au pus amprenta asupra costurilor de producţie ale acestora. „De asemenea, scăderea rulării lichidităţilor disponibile pe piaţă, creşterea numărului insolvenţelor declanşate de companiile de construcţii determină creşterea riscurilor pe încasări, motiv pentru care ne concentrăm să le reducem cât mai mult“, spune Aldea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO