Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Bogdan Staicu, director executiv al Mobexpert

ZF Who’s who in business România.  Astăzi, Bogdan...

Autor: Corina Mirea

29.10.2015, 00:06 1215

Bogdan Staicu, 39 de ani, şi-a început cariera la Mobexpert, unul dintre primele businessuri private din industria mobilei create după comunism de antreprenorul Dan Şucu. Staicu s-a angajat pentru prima dată în companie în urmă cu 19 ani ca om de vânzări pe zona corporate, potrivit informaţiilor disponibile pe profilul personal de LinkedIn (reţea de socializare de business). În prezent, el este director executiv al Mobexpert pentru linia de retail concept & design şi, totodată, unul dintre oamenii de bază ai lui Dan Şucu, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din România. Jobul de director executiv este prezent pe cartea de vizită a tânărului manager de aproape opt ani.

Bogdan Staicu este absolvent al Colegiului Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” din Bucureşti şi deţine o diplomă de licenţă în economie, cu specializare pe tranzacţii internaţionale, de la Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE).

De mai bine de doi ani el a preluat şi rolul de antreprenor. Acesta controlează compania Bio Save România, reprezentantă a unei bănci private de celule stem din Germania (Vita 34).

Grupul Mobexpert a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 540 mil. lei (122 mil. euro), iar pentru anul acesta omul de afaceri Dan Şucu estimează o creştere de 20% (cu tot cu zona de outlet şi cea de online). Astfel că, la final de 2015, va trece de 600 de milioane de lei. Grupul operează o reţea de 32 de magazine şi hipermagazine, fiind cel mai extins retailer local din comerţul cu mobilă. Mobexpert este un business integrat, magazinele fiind susţinute de o reţea de nouă fabrici în Bucureşti, Dej, Târgu-Mureş şi Suceava şi de platforme logistice la Târgu-Mureş şi în Capitală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO