Companii

ZF Live. Eugen Voicu, antreprenor, fondator Certinvest: Reconstrucţia Clubului de fotbal Dinamo are nevoie de investiţii minime de 12 mil. euro. „În câteva săptămâni vom aduce şi alţi acţionari la Dinamo.“

Autor: Alexandra Matei

06.03.2023, 11:00 940

Antreprenorul Eugen Voicu, fondatorul Certinvest, unul dintre cei mai importanţi jucători independenţi din zona de fonduri mutuale de pe piaţa de capital şi al Meta Estate Trust, un holding ce activează în domeniul imobiliar, are în plan să reconstruiască Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti.

El şi Andrei Nicolescu con­tro­lează împreună compania Red & White 2022 Management, care deţine astăzi 80% din acţiu­nile Clu­bului de fotbal Dinamo Bucu­reşti. Voicu are în plan in­vestiţii de minim 12 mil. euro în ur­mă­torii trei ani pentru Dinamo, dar şi aducerea de noi acţionari.

„Plecăm de la un concept pe care l-am aplicat şi până acum în celelalte companii - dacă investesc într-o zonă de business, în primul rând, contează echipa. Să te poţi implica într-o activitate sporti­vă care trebuie să fie un exemplu este o oportunitate foarte rară în viaţa unui antreprenor. Sunt implicate şi alte laturi decât cele ale performanţei sportive, cum ar fi cea educaţională sau comunitatea care poate fi generată în jurul unei asemenea activităţi. Există mult loc de îmbunătăţire în România în această zonă şi de aceea am spus da acestui proiect. Vorbim de un plan pe trei ani şi jumătate, iar investiţia minimă la care ne gândim este de 12 mil. euro. Vom extinde baza de acţionari, în câteva săptămâni vom vedea şi alţi antreprenori şi acţionari ală­turi de noi la Dinamo“, a spus Eugen Voicu la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO