Companii

Zborurile din Iasi si Sibiu au majorat cu 20% afacerile Austrian Airlines

11.07.2007, 16:23 13

Compania Austrian Airlines, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata aeriana locala, a inregistrat in primele cinci luni ale anului o crestere de 26,5% a numarului de pasageri pe zborurile in si dinspre Romania, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Totodata, compania a inregistrat in perioada ianuarie-mai o crestere de 20% a afacerilor pe piata locala.
"Cresterea a venit ca urmare a faptului ca am vandut mai multe bilete si am avut in acelasi timp o crestere a vanzarilor la biletele business. Astfel, ne-am mentinut cota de piata de 7% si dorim sa pastram in continuare acest nivel, avand in vedere ca piata este in crestere", a spus Vystopil Heinrich, regional manager al companiei pentru Romania si Moldova.
Gradul de ocupare al Austrian Airlines pe cursele in si dinspre Romania a fost in prima jumatate a anului in jur de 70%, ajungand pe anumite rute si la circa 80%. Cele mai profitabile rute ale companiei pe piata locala sunt Bucuresti-Viena, Iasi-Viena si Sibiu-Viena. Rutele Sibiu-Viena si Iasi-Viena au fost introduse anul trecut si au inregistrat inca de la inceput un grad de ocupare mare.
Compania urmareste sa-si mentina gradul de ocupare inregistrat in prima parte a anului si in al doilea semestru, prin oferte promotionale precum si prin reintroducerea unui meniu la clasa economic.
Austrian Airlines opereaza saptamanal 56 de zboruri din diferite orase ale tarii catre Viena. Astfel, compania are cea mai mare acoperire in tara dintre operatorii aerieni internationali, pana acum fiind trecute pe lista Austrian Airlines cinci orase din Romania - Bucuresti, Timisoara, Cluj (in colaborare cu Tarom), respectiv Sibiu si Iasi.
Viena este folosita ca hub si pentru cursele inspre SUA, insa recent a intrat pe piata Delta Air Lines, care opereaza curse directe Bucuresti-New York. Reprezentantii companiei spun insa ca acest lucru nu a afectat cererea pentru cursele operate de companie catre destinatii din SUA.
"Inregistram o cerere mare pe destinatiile din America de Nord, precum New York, Washington si Chicago. Credem ca ne diferentiem de celelalte companii aeriene si ne consideram un jucator de nisa in Romania in ceea ce priveste cursele spre America de Nord. Tocmai de aceea, introducerea unui zbor direct nu ne afecteaza atat de mult", a spus Vystopil Heinrich.
El a adaugat ca in cea mai mare parte cursele Austrian Airlines si hub-ul Viena sunt folosite in principal pentru transferul catre vestul si estul Europei, Scandinavia si Asia.
Cea mai mare parte a pasagerilor Austrian Ailines calatoresc in interes de business, pe partea de leisure fiind un procent mai redus.
Compania analizeaza introducerea de noi curse, insa prioritara este consolidarea pe piata locala. Printre posibilele rute s-au vehiculat Suceava-Viena si Bacau-Viena.
Pe piata locala mai activeaza companii aeriene de linie regulata precum TAROM, Carpatair, British Airways, Malev, SWISS sau Lufthansa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO