Companii

Zanzibar, Mauritius, Seychelles, Indonezia sau Bali şi-au făcut loc printre destinaţiile de vacanţă ale românilor. „Acest lucru nu înseamnă că românii au mai mulţi bani, ci că sunt mai chibzuiţi şi au făcut rezervări early booking, au plătit un avans de 10-20% din vacanţă, iar restul, înainte de plecare.“

Vacanţele exotice îi atrag pe românii care alocă bugete de peste 2000 de euro de persoană.

Vacanţele exotice îi atrag pe românii care alocă bugete de peste 2000 de euro de persoană.

Autor: Florentina Niţu

23.10.2023, 18:45 2006

Românii şi-au îndreptat privirea către destinaţii exotice în acest an, iar alegerea a fost clară: Zanzibar, Mauritius, Seychelles, Indonezia sau Bali. De asemenea, destinaţiile consacrate, Grecia şi Turcia, au rămas în topul preferinţelor, potrivit afirmaţiilor făcute de mai mulţi agenţi de turism din România.

„Am vândut bine destinaţiile exotice, Zanzibar, Mauritius şi Seychelles, pachete personalizate, în principal. Am mai vândut şi Turcia şi Egipt“, a spus Luminiţa Matei, manager general al companei Ecovoyage Tour, din Bucureşti. Ea a completat că anul acesta, în cazul agenţiei sale, Bulgaria a căzut pentru că a avut preţuri foarte mari, iar Grecia la fel.

Totodată, Flavia Protopopescu, director al unei agenţii mari de turism, a afirmat că a avut o cerere impor­tantă în acest an pentru destinaţiile exo­tice. „Pentru sezonul acesta a cres­cut cererea şi pentru destinaţiile exotice cum ar fi Indonezia sau Bali mai ales că a fost ridicată obli­gativitatea vaccinării. De asemenea, a crescut cererea pentru pachetele de city break“, a menţionat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO